Hoppa till huvudinnehållet
Innehållsförteckning

Övergångshantering

Övergångsperioden från icke-mjölkning, genom kalvning, till mjölkning är påfrestande för djuren. Denna stress påverkar deras immunitet och fertilitet, vilket kan leda till en kostsam för tidig utresa.

Den tidiga uttagsfrekvensen anger andelen djur som frivilligt eller frivilligt lämnar besättningen under sina första två månader efter kalvning. Den beräknas som andelen utslagna djur och antalet kalvningar för ett valt datumintervall.

Sidan Transition Management visar den månatliga andelen djur som frivilligt eller frivilligt lämnar din besättning efter 0-30 och 31-60 dagar i mjölk (DIM) i förhållande till det månatliga antalet kalvningar i besättningen. Med den tidiga borttagningsgraden till hands kan du förutse en ekonomisk förlust och uppskatta dess effekter.

Sidan Transition Management visualiserar den tidiga borttagningsfrekvensen som följande:

  • Avlägsningshastigheten med 60 dagar i mjölk i en trendgraf

  • Den månatliga uttagshastigheten med 0-30 och 31-60 dagar i mjölk i ett stapeldiagram

  • Detaljerna för de månatliga ackumulerade avlivningarna och kalvningshändelserna som rader i en tabell, kategoriserade efter 0-30, 31-60 och 0-60 dagar i mjölk

För att ytterligare hjälpa dig att kategorisera borttagningshastigheten för dina djur, låter sidan Omsättningshastighet dig filtrera på laktation .